Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 години Варненски театър

Актрисата Петя Ангелова: Като стъпиш на сцената, после не можеш да си тръгнеш

Петя Ангелова
Снимка: ДТ „Стоян Бъчваров“

„В актьорската професия ме държи любовта към изкуството, в частност – към театъра. Професията е много трудна, няма какво да се лъжем. Но е прекрасна и не бих я заменила с нищо друго. Защото тя може да те срещне с наистина изключителни хора, изключителни истории – нещо, което може само да те обогати и да те развие. Всяка една среща е трамплин към самоусъвършенстване и към себепознание, към развитие. Човек като стъпи веднъж на сцената, някак после не може да си тръгне от там.

Обикновено всеки артист е критичен към работата си, винаги има доза съмнение и никога не можеш да кажеш: „Ето, сега го направих, уникално е!“. Изкуството се възприема субективно – у един ще оставиш добро впечатление, от друг ще бъдеш неразбран. Това са нормални неща. Но важно е вътре в себе си ти интуитивно да знаеш, всички твои клетки да знаят, че си бил абсолютно искрен и честен в това, което правиш“, сподели актрисата Петя Ангелова в рубриката „100 години Варненски театър“.

2021 година е юбилейна за Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – на 12 март преди 100 години е създаден първият професионален театър във Варна. Рубриката „100 години Варненски театър“ представя актьорите, които творят днешната биография на театъра столетник.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна