Eмисия новини
от 23.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Вместо Автопортрет“ – изложба на Людмил Георгиев

4
Людмил Георгиев и проф. Аксиния Джурова
Снимка: галерия „Графикарт“

Пловдивската галерия „Капана“ (която е към Градска художествена галерия Пловдив) представя първата самостоятелна изложба на художника Людмил Георгиев. 

Заглавието на експозицията е „Вместо Автопортрет“ и това е първата така мащабна негова изява, която включва близо 50 голямоформатни графични творби в техника гравюри дълбок печат и монотипии. Сюжетите на графичните му творби са изразени в два цикъла „Убежища“ и „Моите градини“, като моментни състояния, като сигли и кодове на неговите преживявания. 

Людмил Георгиев е известен и като мениджър на графичното изкуство, и често в галерия „Графикарт“, която стопанисва и представя изложби на свои колеги, възприема като мисия да лансира техните произведения.

Репортаж от откриването на изложбата на Людмил Георгиев „Вместо Автопортрет“ в галерия „Капана“ – говорят Пламен Петров, куратор на изложбата, самият Людмил Георгиев и думи на професор Аксиния Джурова, която представи експозицията.

Чуйте повече в звуковия файл.

Снимки – галерия „Графикарт“

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия