Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус завоюва Купата на Италия

Ювентус - Аталанта
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на Ювентус спечелиха за рекорден 14-и път Купата на Италия. Във финала, изигран на стадион "Мапей" в Реджо Емилия Ювентус надигра трудно Аталанта с 2:1. Головете отбелязаха Деян Кулушевски в 31-ата и Федерико Киеза в 73-ата минута за победителите и Руслан Малиновски в 41-ата за бергамаските.

Двата отбора зи разделиха по едно полувреме, като футболистите на Аталанта доминираха през първата част, но независимо от по-добрата си игра и няколко пропуснати изгодни положения за отбелязване на гол, позволиха на съперника да поведе. В 31-ата минута Кристиано Роналдо не успя да овладее по най-добрия начин топката и падна на терена. Притичалият Уестън Маккензи я овладя, подаде към Кулушевски, който с премерин диагонален удар даде аванс на торинци. Бергамаските имаха претенции към съдията за нарушение на Куадрадо в началото на атаката, но те не бяха уважени от съдията.

Изминаха 10 минути и равенството бе възстановено. Защитниците на Ювентус сгрешиха при изнасянето на топката, което позволи на Фройлер да отнеме топката и без да се бави, да подаде към Хатебур. Той веднага потърси Малиновски пред наказателното поле, който със силен удар успя да преодолее вратаря Буфон - 1:1. В тази ситуация пък Ювентус протестира за нарушение на Фройлер срещу Рабио при отнемането на топката, но и тук реферът остави без последствия протеста.

Ювентус изигра далеч по-силна втора част. В нейното начало пропуски направиха Маккени и Кулушевски, за да се стигне до 73-ата минута. Тогава Федерико Киеза направи двойно подаване с Кулушевски, което го изведе сам срещу вратаря на Аталанта и той не сбърка - 2:1 за Ювентус. До края Аталанта успя да осъществи натиск към съперниковата врата, но добре организираната защита на торинци не позволи на съперника да създаде сериозни опасности пред Буфон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна