Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Петте елемента" на Drop Down Community - музика с кауза

Drop Down Community е млада формация, която още със създаването си заяви сериозни позиции не само като силно младежко професионално присъствие на концертния подиум, но и с вниманието към съвременното композиторско творчество. Сега камерният оркестър застава и зад екологична кауза - с ново музикално произведение, създадено специално за проекта от Иво Паунов.

Композиторът описва с музика "Петте елемента": "Земя", "Вода", "Въздух" и "Огън", а за финал и "Пластмаса". Битката за чиста природа и опазването й от замърсяването, което застрашава живота ни все повече и повече, е в основата на идеята, а освен музиката на Иво Паунов, изпълнена и записана от Drop Down Community, предстои създаването на видиоклипове към всяка една от частите на тази своеобразна сюита. Режисьор е Васил Къркеланов.

"Петте елемента" вече могат да бъдат открити в аудио формат в големите дигитални платформи.

Предстои и голяма премиера на цялостния аудио-визуален проект "Петте елемента и човекът" - на 29 септември в столичния клуб ЕХЕ.

Интересни подробности за осъществяването му разказаха продуцентът Алекс Атанасов и композиторът Иво Паунов в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте интервюто и фрагменти от музиката в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна