Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Споделените съкровища на Анжело Красини – нов подход към представяне на накита

4
Доц. Ружа Маринска, Анжело Красини и Гергана Борисова
Снимка: Антонио Георгиев-Хаджихристов

Галерия „Арте“ представя новата самостоятелна изложба на големия, не е пресилено да се каже, изключителен майстор на ювелирното изкуство Анжело Красини, чиято експозиция – накити носи заглавието „Споделени съкровища“. Всяка среща с неговите накити респектират със своята оригиналност, майсторска обработка и чувствена интерпретация на природните форми.

В настоящата изложба Анжело Красини има съвсем нов подход към накитите. Този път бижутата са част от картини. Ползвайки като фон фрагменти от творби на Йеронимос Бош или друг ренесансов художник, или морски карти на пътешественици, където се добиват корали, той имплантира върху тях обици, брошки, колиета, които можете да вземете и носите, и след това поставите върху техните своеобразни обиталища, картини с бижута. Бижутата са част от картината, а самата картина е техният естествен дом като споделяне и като живот на накита в бита ни.


В експозицията има и няколко от неговите колиета от сребро, украсени с бисери и други скъпоценни материали, както и брошки, в неговия по-класически стил на работа.

Повече за тази интригуваща и с нов подход към представяне на накита, като картина, изложба „Споделени съкровища“ чуйте от Анжело Красини в звуковия файл.


Снимки: Антонио Георгиев-Хаджихристов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна