Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Презастрояването продължава да е основен проблем в "Младост"

Основните проблеми, с които жителите на столичния район „Младост“ не искат да се примирят, са свързани с презастрояването и недобрите пътища.

„Някои от дупките по пътищата са мой набор“, с тъжна усмивка отбеляза в студиото на Радио София Стефан Сърчаджиев, който живее в „Младост-1“.

По отношение на презастрояването в големия район на София има приемственост - всеки нов кмет се зарича да спре този процес и все пак, нови блокове никнат като гъби. Има фейсбук групи, хората пишат, но въпреки това се вдигат нови блокове, не знам дали сме достатъчно активни, допълни Сърчаджиев.

Той отбеляза, че все още в района има паркове и зелени зони, но постепенно „се свиват“. Освен това, както навсякъде в София, и тук е актуален проблемът с паркирането.

Реката, който минава през „Младост“ (от Витоша през с. Бистрица) някога е била толкова чиста, че можеше директно да се пие вода от нея. Днес обаче тя е пълна със строителни материали, станала е канализация на Бистрица, вече квартал на София, каза още Стефан Сърчаджиев.

Чуйте разговора с него.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна