Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо преговаря с Ювентус за бъдещето си

Кристиано Роналдо поздрави Интер за титлата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кристиано Роналдо и неговите представители ще седнат на масата за преговори с ръководството на Ювентус относно бъдещето на петкратния носител на "Златната топка".

"Бианконерите" бяха под въпрос да се класират за участие в Шампионската лига през следващия сезон, което щеше да означава, че със сигурност Роналдо си тръгва от Торино след три години, но в крайна сметка тимът се класира за най-престижния европейски клубен турнир и е възможно португалецът да остане.

"През този сезон не успяхме да спечелим Серия "А", поздравления на Интер за заслужената титла. Въпреки това, аз ценя всичко, което постигнахме през този сезон с Ювентус, както индивидуално, така и отборно. Италианската Суперкупа, италианската Купа и трофеят за голмайстор на Серия А ме изпълват с радост, най-вече заради трудността да бъдат спечелени", написа 36-годишният футболист в Инстаграм.

"С тези постижения аз изпълних една своя цел, която си бях поставил още от първия си ден в Италия - да спечеля титлата, Купата, Суперкупата и също така да бъда най-добрият играч в първенството и голмайстор на Серия А. Италия е една велика футболна страна, изпълнена със страхотни играчи, огромни клубове и своя уникална футболна култура. Благодаря на всички, които участваха в това пътуване", допълни многозначително Роналдо.

Някои анализатори разтълкуваха думите му като сбогуване с италианския футбол, след като той е спечелил всичко възможно в страната. Според други обаче към момента е по-вероятно португалецът да изпълни докрай своя договор с Ювентус, който продължава до лятото на 2022 година. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна