Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Славов и въпросите, които никой век не успя да разреши

Георги Славов
Снимка: Иван Русланов

В новата си книга „Човек е сам и човек е само“ поетът и журналист Георги Славов представя търсенето на младия човек в модерния свят

Въпреки че е едва на 22 години, той има три издадени стихосбирки. Георги е студент в специалност „Английска филология“, а негови творби са преведени на английски, руски, сръбски, френски и много други езици. Той самият превежда от английски и френски. 

„Понякога ми идват идеи на английски. Пробвал съм да пиша и на френски, особено в последно време, тъй като идва денят на Франкофонията“, разказа Георги Славов в предаването „Нощен Хоризонт“. 

За писането на поезия по време на пандемия Георги споделя, че в света на поета тя не е важен фактор

„Поезията се създава в състояния, които са продиктувани от материалната реалност, но поетът има една важна сила – да прави нещата нови и интересни. Пандемията дава моменти за усамотение, но поетът има влечение към самотното и усамотеното“. 

За третата си книга казва, че според много хора „Човек е сам и човек е само“ е трудна за четене. Основните идеи са построени около, както казва той, „въпросите, които никой век не успя да разреши“. Един от тях несъмнено е как човек може да изгради себе си в един свят, в който обществото доминира. 

Книгата е търсенето на един млад човек, в модерния свят“. 

Интервюто с Георги Славов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени