Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци засаждат 1300 дървета в с. Бракьовци

Снимка: Светослав Цветанов

Нова гора от над 1300 дървета ще бъде засадена днес край село Бракьовци, община Годеч. Инициативата е на организацията Гората.бг.

Инициативата вече не е нова, а поредна.

В нея ще вземат участие над 400 доброволци, съвместно с Гората.бг и професионалистите от Държавно горско стопанство-Годеч и по инициатива на общността на Променящите България, част от програмата им за подкрепа на зеленото развитие.

До края на деня ще има засадени 1300 дървета - дъбове и македонски акации, към вече засадените 1,4 милиона дървета, разказва Никола Рахнев

„Почистваме, подготвяме го, изнасяме стари, вече отсечени и изсъхнали дървета, тъй като е имало пожар, който е обгорил част от гората и ние в момента почистваме, за да можем заедно със стотици доброволци да направим това, което е необходимо, за да подпомогнем природата и да имаме нова красива гора. Всичко е безплатно, всичко е осигурено…Осем години вече правим това и продължаваме с нашата цел от 3 млн. на този етап“.

Младите дръвчета са съобразени със сезона и с мястото - подходящи са за  1200 метра надморска височина.

Ако искате да участвате, ще ви очакват в 10,30 часа на 2 км. преди с. Бракьовци до табела, на която пише „Исторически път“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна