Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна инициатива на 1 юни в детската болница в София

Детска болница "Проф. д-р Иван Митев" в София
Снимка: Ани Петрова

Детски празник по случай 1 юни ще се проведе в Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ от 11 часа. На събитието екипът на д-р Благомир Здравков е поканил представители на здравното министерство, рекламодатели, пациенти, приятели, обединени от благотворителната инициатива за събиране на 75 000 лева.

Средствата ще бъдат изразходвани за закупуването на шест апарата - видеоларингоскоп, транспортен респиратор, транспортен монитор, оборудвана спешна чанта, портативен ехограф и реанимационна количка.

Директорът на болницата доктор Благомир Здравков допълни:

„Освен това, актьорът Владимир Карамазов предоставя 20 свои фотографии с много висока резолюция, професионални фотографии, някои от тях спечелили международни конкурси, които ще бъдат разпродадени с тази благотворителна цел. Детска вокална група също ще се включи. Предвидили сме подаръци за нашите пациенти и децата на персонала, които също са сред поканените“.

На тържеството БЧК, който първи се отзова на инициативата, официално ще връчи дарението си - диафаноскоп.

БЧК дари 2370 лева за закупуването на апарата. Той служи за диагностика на спешни състояния в неонатологията и улесняване в поставянето на венозни източници на бебета.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна