Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агуеро: Искам да очаровам феновете на Барселона

Кун Агуеро с екипа на Барселона при представянето му.
Снимка: FC Barcelona

Нападателят Серхио Агуеро е уверен, че е направил стъпка напред в кариерата си с преминаването на "Камп Ноу". Само 48 часа след поражението от Челси във финала на Шампионската лига звездата на Манчестър Сити подписа двугодишен контракт с Барселона.

32-годишният аржентинец определено не смята, че е пристигнал в Барселона, за да довърши кариерата си в по-спокойна обстановка.

"Всички знаем, че Барса е най-добрият клуб в света. Мисля, че взех отлично решение и се надявам да бъда полезен за клуба. Разбира се, това е стъпка напред в кариерата ми. Много съм щастлив и се надявам да помогна на отбора да завоюва трофеи. Преди всичко искам да играя и да бъда полезен, а ако отборът играе добре, ще бъда щастлив. 

Искам да очаровам феновете и те да изпитват удоволствие от футбола ми. Винаги се старая единствено отборите ми в края на сезона да имат шансове за трофеи. Аз се промених. Пристигнах в Европа, когато бях на 18 години. Оттогава научих много и ще постарая да помогна със своя опит. Съгласих се да премина в Барселона без колебания. Когато бях малък, се надявах, че някой ден ще ме забележат и ето - аз съм тук", каза Агуеро, цитиран от Manchester Evening News.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна