Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Арена на дамския бизнес“ в София

| обновено на 08.06.21 в 14:55
Снимка: Наталия Ганчовска

"Арена на дамския бизнес" представи жени предприемачи със стартиращи бизнеси или готови бизнес идеи, които търсят реализация. Всяка от участничките е преминала през менторска програма и от сцената на събитието разказа за своя бизнес проект в търсене на партньори и финансиране. 

Събитието откри изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия Бойко Таков и председателят на Търговско-промишлената палата Цветан Симеонов.

На сцената на форума се качиха 24 бизнесдами, които по иновативен и атрактивен начин ще представят своите планове и конкретните стъпки, с които смятат да ги осъществят, обясни Гена Събева - организатор на събитието:

"И за това в залата сме поканили всякакъв род финансиращи институции, поканили сме и хора, които биха желали в даден момент да започнат бизнес - могат да намерят техния съдружник, могат да намерят нещо, които да ги вдъхнови, за да направят първата крачка. Някои идеи могат да останат в зародиш и просто да не се развият в бизнес, но други идеи - те вече са бизнес".

Мартина Биковска по образование e художник-дизайнер, по душа - мечтател, по професия - декоратор-сладкар. От 4 години тя развива собствена сладкарска къща, но е трупала умения в бранша 10 години преди това. 

В сладкарството открива изкуството да създава скулптури и оригинални композиции, които носят радост и настроение в празниците и делниците на хората.

Репортаж на Наталия Ганчовска в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Снимка: Наталия Ганчовска

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени