Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят „Паяците от Леко“ в Банско

Историята на един от най-старите клубове на планинските водачи в  Италия - „Паяците от Леко“ ще бъде представена  в Банско. Презентацията е на известните алпинисти Симоне Педефери и Марко Мараци, които са гости на курорта.

Преди лекцията  на двамата известни катерачи, жителите и гостите на Банско ще могат отново да видят документалната лента, разказваща историята на един от най-старите клубове на планинските водачи „Паяците от Леко“, създаден през 1946 година.

Режисьор на филма е Филипо Салвиони. Целта на  събитието е да популяризира  италианската планинарска култура, ролята и  за опазването на природа и развитието на устойчив туризъм.

Освен гости на Банско известните алпинисти Симоне Педефери и Марко Мараци са планирали няколко тура в Пирин, за да се запознаят  с богатството на Националния парк, работата на планинските спасители, както и  да се срещнат със свои колеги-катерачи.

Събитието с начален час 18.00 в Посетителския информационен център  и  е под патронажа на Италианския културен институт.  Организатори са  Банско филм фест и общината.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна