Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Михайлов: Някои от служебните министри са злогледи, което върши работа на ГЕРБ

Както са тръгнали, ще сащисат колебаещите се избиратели, смята психиатърът

Снимка: БГНЕС

"Тече разлютена борба по причина на не много умна патетика на част от служебните министри, които се оказаха внезапно за тях на сцената и това по всичко личи им се услажда". Този коментар направи пред БНР д-р Николай Михайлов, психиатър и богослов.

Според него някои от министрите са злогледи, което е опасно, защото върши работа на ГЕРБ:

"Това не трябваше да се допуска, защото властта на ГЕРБ е дълбоко корумпирана и трябва да си отиде. ... Тази партия (ГЕРБ - б.р.) не заслужава нищо друго, освен разграждане. Не изчегъртване, защото това е словесност, която трябва на всяка цена да бъде избягвана. Тези служебни министри, извикани там от протестното движение, трябва да могат да удържат някакъв стил на поведение. Трябва да вършат разобличителна работа, в рамките на своите правомощия, с вкус и стил, което означава да имат ясна представа за реакцията на широката публика".  

По думите му поведението на служебното правителство ще "сащиса колебаещите се избиратели" и ще постигнат нещо подобно на отблъскване:

"Хората не обичат, когато патосът на разобличението озверее. ... Не е нужно да се колебаем дали лицето Пеевски е корумпиран, въпросът е, че ние трябва да защитим собствения си престиж на хора с вътрешно чувство за демократичен стил и способност да го защитят. Тези хора не могат да слизат до това равнище на ярост и на оголена реваншистка воля. ... Много бързо ще трябва да разберат какво означава да изхвърлиш на улицата проф. Тодор Кантарджиев и неговите колеги да реагират".

Д-р Михайлов коментира още, че когато някой, поставен да управлява власт, озверее срещу всички останали, това означава, че той е опасен на политическото място - не защото не е безразличен към корупцията, а защото ще я произведе по своя фанатизиран начин:

"Затова тези, които са в министерствата, да бъдат наясно, че не са на митинг".

Интервюто на Даниела Големинова с д-р Николай Михайлов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!