Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Демони“ на Ларш Нурен с първа постановка на българска сцена


Спектакълът „Демони“ е най-новото заглавие в афиша на театър „Азарян“. Текстът е на съвременния шведски драматург Ларш Нурен, автор на повече от 70 пиеси, които най-често се занимават с интимния свят на човека.

„Демони“ е най-известната му пиеса, многократно поставяна в Европа и в целия свят. Сега излиза за първи път на българска сцена по инициатива на Сдружение „Enso“. За дебютния си проект екипът е поканил режисьора Крис Шарков, а преводът от шведски е специално направен за постановката от Любомир Гиздов.

Спектакълът отвежда в апартамента на Катарина и Франк, които са в средата на 30-те, живеят заедно от 9 години и нямат деца. И двамата се намират в пределна точка в досегашния си живот. Плановете за вечерта се провалят и съвсем импровизирано те канят на гости съседите си Йена и Тумас – семейна двойка с две деца и без видими конфликти. Вечерта обаче придобива неочаквано развитие…

В представлението участват актьорите Александра Димитрова, Адриан Филипов, Камелия Хатиб и Стоян Младенов. Сценографията е на Илияна Кънчева, а музиката – на Емилиян Гацов-Елби.

Премиерата на „Демони“ е на 9 юни в театър „Азарян“.

Горещи теми

Войната в Украйна