Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Балабанов: Да се отстрани злокачественият тумор на статуквото изисква време

Станислав Балабанов
Снимка: БГНЕС

„Отстраняването на този тумор на статуквото, който се оказа доста злокачествен в последните 12 години, изисква време.“ Това заяви пред БНР Станислав Балабанов, водач на листите на „Има такъв народ“ в Перник и Пазарджик.

В предаването „Преди всички“ Балабанов изрази убеждение, че хората ще изразят „подобаващо присъдата си на предстоящия вот“.

По отношение на партиите на статуквото ще бъдем последователни в действията си, имаме нужда това статукво да бъде премахнато, посочи Станислав Балабанов.

„От дебатите по националните медии не излезе абсолютно нищо, а всички се нагледахме на един сеир, от който страним“, коментира Станислав Балабанов, запитан дали ИТН ще участва в предстоящите дебати по време на предизборната кампания, след като не се включи в предишната за изборите на 4 април.

ИТН продължава като отбор с ясната цел - на 11 юли да се събудим по различен начин, допълни той.

Лицата, упоменати и посочени с пръст в закона „Магнитски“, оттук нататък няма как да правят нормален бизнес, отбеляза още Балабанов.

Твърденията, че Изборният кодекс е в интерес на президента, че ЦИК е в интерес на президента тотално издишат, смята Станислав Балабанов.

Той определи патриотичната коалиция на ВМРО, НФСБ и „Воля“ като „сватбарска дружинка, която се обедини единствено заради икономическия си интерес“.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна