Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открива се Евро 2020, цяла Италия е Скуадра адзура

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази вечер в Рим се открива европейското първенство по футбол с мача Турция - Италия. То бе отложено от миналата за тази година заради пандемията. Запазва избраната формула, срещите да се играят в 11 страни с финал в Лондон след месец.

Италия е Скуадра адзура! Няма място в пространството, което да не е заето с националния отбор и с европейското по футбол, чийто старт е от 22 часа на Олимпийския стадион в Рим с мача Турция - Италия.

На откриването ще бъде  президентът на страната Серджо Матарела и, съобразно изискванията срещу пандемията, към 16000 тифози, което е 25% от капацитета на съоръжението. Трябва да имат сертификат за ваксина, отрицателен тест или за прекаран Covid-19.

Турските фенове ще са към 3000, предимно живеещи  в съседните на Италия страни, защото за сънародниците им от тяхната родина, като страна извън ЕС, на Апенините се изисква карантина.

Откриването ще е с Националния акробатичен патрул на военната авиация Frecce Tricollori, ще пее Андреа Бочели.

В Рим събитието ще може да се следи и на видео стена на централния площад „Del Popolo”, както и по заведенията с телевизори в цяла Италия.

Тъй като в Рим все още има вечерен час, здравното министерство го премести от 1.00 часа след полунощ, за да могат тифозите да се приберат спокойно след мача Турция - Италия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна