Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шествие в защита на традиционното семейство във Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Шествието в защита на традиционното християнско семейство във Велико Търново затвори движението от паметника „Майка България“ до Съдебната палата. Около 50 семейства с децата си се обявиха против "София прайд" на хората с различна сексуална ориентация и настояха за отхвърляне на джендър идеологията. 

Традиционното българско семейство се оказва, че не е нормално, а от Европа идват нови стратегии, в които децата са по-отделени от семейството и родителите си, заяви Красимира Станева от сдружение “Род Интернешънъл", организатор на протестното шествие във Велико Търново: 

„Обикновените хора не са на мода, никой не е в наша защита, никой не ни подкрепя, никой не ни помага. В момента на мода са другите, различните. Това нещо се насажда и в училище, децата смятат, че това е модерно, в семейството не можем да го променим“. 

В шествието, което затвори за кратко движението и премина без инциденти в центъра на Велико Търново, се включиха семейства с децата си: 

„Думата джендър на моето дете не мога да му обясня какво означава, искам да го науча какво е истинско семейство“, каза майка. 

„На семейството не му е наред това, че се опитват да прокарат различни идеологии, които са различни от българската традиция“, допълни участник в шествието. 

„Като майка не съм съгласна с това да разделяме едно семейство и да твърдим, че там може да има нещо по-различно от мама и тате“.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна