Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загорчич: Надявам се на по-добър сезон

Снимка: БГНЕС

Следващият сезон трябва да бъде много по-добър за Славия, изрази надежда старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич преди старта на лятната подготовка.

"Надявам се новият сезон да бъде много по-добър от миналия. Очаквам себераздаване от футболистите в мачовете и тренировките. Дано се опазим здрави и без контузии. Тогава можем да мислим за него повече. Славия винаги трябва да мисли за класиране на по-предни позиции. Това трябва да бъде мисленето на отбора в съблекалнята. Надявам се да го постигнем", заяви Загорчич пред медиите преди първата тренировка на Славия от лятната подготовка.

Специалистът разкри подробности около селекцията на отбора. "Ще има още двама или трима нови човека. Радослав Кирилов е с нас, въпреки че има здравословни проблеми и сега не е тук. Винаги може да се случи някой да бъде продаден в чужбина. Искам малко да засилим конкуренцията в състава. Мисля, че ще се справим. Ще направим всичко възможно отново да бъдем в евротурнирите. Иска ми се да запазим тези хора, които са в съблекалнята, но трябва да има и конкуренция", каза Златомир Загорчич.

На 20 юни Славия ще замине на подготвителен лагер в Банско, който ще продължи до 10 юли. "Отиваме на лагер, за да се подготвим добре и да влезем здраво в първенството. Надявам се да печелим мачовете. Това е начинът, по който трябва да мислим и да действаме. Не може да си позволим подобно нещо, като през миналия сезон", завърши специалистът.

 В събота Славия ще играе приятелски мач у дома с Марек. Началният час на срещата е 18.00. Очаква се на 17 юли да се проведе официалното представяне на отбора за следващото първенство. За тогава е предвидена и проверка с Монтана. Междувременно, Славия представи новите си попълнения Тони Тасев и Венцислав Керчев. Двамата започват лятна подготовка с "белите", след като подписаха договори с клуба.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!