Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Приключенията на Лукчо“ можете да видите на 20 юни в театър "Възраждане"

Спектакълът „Приключенията на Лукчо“ в театър „Възраждане“
Снимка: theatrevazrajdane.bg

Спектакълът „Приключенията на Лукчо“ по мотиви от повестта на Джани Родари можете да видите на 20 юни и на 11 юли в театър „Възраждане“ в София. 

"Аз смятам, че е изключително отговорно да се поставя детски спектакъл, защото децата попиват като гъби и за мен повестта е много очарователна с това, че е социална приказка, която говори с малките човеци на техния език и ги подготвя за това, с което ще се сблъскат съвсем скоро“, каза за БНР Дарина Русева.

Музиката е създадена от Рене Ранев. Ива Маркова е сценограф и художник на костюмите. Перуките са изработени от София Ракова и Людмил Николов. Ива Маркова е сценограф и художник на костюмите.

"Образите се получиха много красиви, приказни и на тях им вдъхнаха живот и талантливите актьори. Получиха се много характерни персонажи", допълни в предаването "Закуска на тревата" Дарина Русева.

Актьорът Георги Няголов играе ролята на Лукчо: 

"Той е студент. Тази година завършва актьорство за драматичен театър в класа на Малин Кръстев и Герасим Георгиев- Геро и явно, че те са възпитали в него трудолюбие".
Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна