Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Михов: Роналдо е за санкция, Франция е по-силна от 2018-та

Снимка: архив БНР

Френският отбор е по-силен от онзи през 2018 г., когато спечели световната титла. В него няма слаби постове, а имат много, много силни футболисти, които доста са израснали.

Това заяви бившият президент на ЦСКА, БФС и Професионалната футболна лига Валентин Михов в коментар за предаването „На финала“.

„Франция победи Германия с 1:0 с много качествени футболисти, да не кажа извънземни. Те са фаворити за титлата. Дори и Матс Хумелс да не си беше вкарал гола, Бундестимът нямаше да удържи – то не бяха едно и две положения. Видя се разлика в класите. А и да не беше Хумелс вкарал топката в своята мрежа, зад него един футболист чакаше“, беше коментарът му за „петлите“.

За недостатъците на германския отбор и дали смяната на генерациите е основната му слабост, той допълни: „Проблемът тръгва от треньорите и мениджърите, от тези, които управляват процеса. Там нещо куца. Да кажеш още преди европейското, че след турнира селекционерът си тръгва… за мен това е предаване. За мен в този мач имаше липса на синхрон между треньори и футболисти.“

Михов беше радостен от наличието на публика по трибуните: „Аз се радвам, че вече виждаме по 60 000 зрители по трибуните (има предвид мача Унгария – Португалия в Будапеща, б.а.). Започва оздравяване след пандемията. Колкото до решението на унгарците да запълнят целия капацитет на стадиона – всеки си нови отговорността.

Играчи като Роналдо на терена въобще не ги коментирам, той е велик, но ми направи лошо впечатление на пресконференцията – той осакати рекламата на генералните спонсори. Играчите трябва да бъдат съпричастни към тези, които си дават парите. Звезди като него получават милиони от спонсорски договори и трябва да бъдат стриктни в поведението си. За мен трябва да има санкции. Аз съм част от този рекламен бизнес и мога да кажа, че намаляха рекламите в спорта, защото в тази пандемия бизнесът няма възвръщаемост. А стойността на рекламата зависи от приходите на даден бизнес. Има голям спад, но затова се радвам, че публиката се върна по стадионите.“

Чуйте цялото интервю в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени