Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Веселин Тодоров: ЦИК ни предлага тежък договор, притиснати сме до стената

Според изпълнителния директор на „Сиела Норма“ документът съдържа неизпълними условия и крие риск от неустойки дори за дребни нарушения

Веселин Тодоров
Снимка: БГНЕС

Предложеният от ЦИК на „Сиела Норма“ договор за предстоящите парламентарни избори е много тежък за фирмата и съдържа неизпълними условия. Това заяви пред БНР изпълнителният директор Веселин Тодоров.

В момента сме притиснати до стената - договор за обслужване още нямаме“, каза той в предаването „Преди всички“.

„Договорът е толкова тежък, че съм склонен, ако някой има желание, да се обади днес в офиса и да го поеме този договор“, декларира Веселин Тодоров. 

„Сиела Норма“ ще изпълни софтуерната работа, поясни изпълнителният директор на компанията.

А пък този някой да вземе цялата печалба - договорът е за 4 350 000. Ние за 300 000 ще изпълним договорената между „Смартматик“ и ЦИК цена за софтуерното обслужване. Разбира се, този някой трябва да ни замести в нашите задължения.“

Според Тодоров има много фирми, които могат да извършат част от дейностите, залегнали в договора.

Нас да ни освободят от тази тегоба и да не бъдем повече тормозени с тези задължения.“

Ще преговаряме. Има условия, които са неизпълними за нас“, подчерта Веселин Тодоров.

„Ние се съгласихме да излезем на загуба. Пряката загуба е около 200-250 хиляди лева“, уточни той. От този договор обаче по думите му трябва да останат и 250 хиляди лева печалба, която да покрие общите разходи.

Договорът съдържа много тежки клаузи, категоричен е Веселин Тодоров, който даде пример - всяко нарушение, колкото и малко да е то, би коствало 10 хиляди лева.

Може накрая да се окаже, че трябва да платим десетки хиляди неустойка“, коментира Тодоров.

Цената, договорена от „Смартматик“ и ЦИК за 1500 машини е около 8 200 000 лева, поясни още той.

Половината машини са в Амстердам. Другата част ще потегли от Тайпе, Тайван, в събота, съобщи изпълнителният директор на „Сиела Норма“.

Повече по темата чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.