Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тошко Савов за книгата си „Пътят към теб“: Благодари и продължи напред

Снимка: ФБ/ Пътят към теб Книга

„Винаги можеш да намериш доброто. Животът ме е научил на много неща, които не желая и на децата си искам да предам това – да правят това, което те желаят.“ Това каза в предаването „Преди всички“ Тошко Савов, бизнес консултант, семеен терапевт и психолог за своята първа книга „Пътят към теб“. Савов живее в Германия.

„В книгата си разказвам за детските си истории, как думите, които изричаме, остават в пространството и как те ни влият, как те продължават да съществуват в Космоса вечно. Когато някой ми каже нещо лошо, го приемам с благодарност и казвам: „Благодаря ти за информацията, ще видя какво мога да направя с нея“. Това обезоръжава събеседника, особено ако той е настроен отрицателно и очаква ти да се отбраняваш или да избягаш. А когато ти го приемеш и благодариш, той е шокиран и така ти се освобождаваш – нито приемаш лошата дума, просто я пропускаш покрай себе си и тя не остава в теб“, поясни Савов.

„Не ситуациите ни правят гневни, а бурните ни мисли. Всичко произлиза от нас самите. Трябва да приемаш нещата неутрално", даде съвет психологът.

По думите на Савов в Германия няма съпротива срещу мерките по време на пандемията, а тестовете са безплатни за хората.

"Пандемията много сплоти и много разедени хората", смята още Савов.

Още по темата в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени