Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На 19 юни

Празникът на светлината в Южния парк ще подаде мощен позитивен импулс

Снимка: Сп. „Осем“

Светлина, Мир и Любов – около тези красиви думи ще се завърти и развихри утре Празникът на светлината, който организират от списание „Осем“ на голямата поляна зад Парк Център София в Южен парк 2.

Идеята се е родила в разговор между три приятелки. Актуалното слънчево затъмнение се оказало специфично и предразполагащо към подмолност, заблуждение и преиначаване на нещата.

„Решихме, че на това може да се противостои с повече радост и светлина“, обясни пред Радио София астрологът Галина Герасимова.

Целта е да се даде мощен импулс към доброто и светлото с мислите и молитвата на колкото се може повече хора.

Програмата в Южния парк от 10 ч. до 22 ч. е пребогата, разказа Ганета Сагова, главен редактор на изданието, което излиза всеки месец на 8-о число. Ще има паневритмия, бойни изкуства, поздрави от духовни водачи, демонстрации, упражнения, урок и арттерапия, йога и медитация, танци и песни, рисуване.

За пръв път ще бъде изпълнен химн на Празника на светлината. Песента „Ние сме Светлина” е по музика на Веси Бонева и YAVI, текст – на Мария Русева, аранжимент – на Светлин Къслев. Създателите и инициаторите имат намерение песента да бъде преведа и на други езици.

За участието на хор „Музикална лаборатория за Човека” и програмата „България пее“ (с любими български песни) от 19.30 до 21.30 ч. разказа в ефира маестро Йордан Камджалов:

„Очакваме да бъде красива, мощна музикална революция.“

Чуйте разговора на Ива Дойчинова с Ганета Сагова, Галина Герасимова и Йордан Камджалов.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.