Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продават болницата в Раднево за 200 хил. лева

Да бъде открита нова процедура за приватизация на общинската болница в Раднево "Д-р Димитър Чакмаков", като минималната продажна цена бъде намалена от 682 000 на 200 000 лева. Това решиха общинските съветници на проведената снощи извънредна общинска сесия. Остава условието купувачът да погаси всички съществуващи задължения на лечебното заведение, които към момента възлизат на около 2 млн. лева. 

Повторна процедура за приватизация се открива и за Медицинския център, но без промяна в условията. Обявената цена за общинското дружество за доболнична помощ е 547 000 лева. 

На извънредното заседание на Общинския съвет на Раднево са присъствали 12 от общо 17 общински съветници. Решението е взето с 9 гласа "за", двама са били против и един не е участвал в гласуването, съобщи за Радио Стара Загора председателят на социалистите в местния парламент Красимир Куртев.

До решението за прекратяване на първоначално обявената процедура за приватизация и обявяване на нова се стигна, след като единственият, заявил преди време инвестиционни намерения за приватизация кандидат-купувач Ибрям Алиев, не подаде документи за участие в търга. 

Ако и при втората тръжната процедура не се появи купувач, вероятно ще се тръгне към обявяване на общинското лечебно дружество в несъстоятелност. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна