Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кореспондентът на БНР Пламен Христов пътешества с круизен кораб

Снимка: Пламен Христов

Кореспондентът на програма "Хоризонт" на БНР Пламен  Христов направи пътешествие с круизен кораб. Корабът е тръгнал от Рим, преминал е покрай Неапол, Палермо, Генуа, Малта и е пристигнал отново в Рим, пътувайки по Средиземно море.

Снимка: Пламен Христов

Мерките за дезинфекция и безопасност са били строги, разказа Пламен Христов. 

"Непрекъснато се почистваха и дезинфекцираха всички площи, повърхности от персонала. Задължително беше носенето на маски и на открито, и на закрито с изключение на заведенията за хранете, баровете и плувните басейни, но в момента, в който станеш от масата или шезлонга, ако не си с предпазна маска веднага ти се прави забележка. Другото, което ме впечатли, което не го бях виждал досега на входа на ресторантите преди закуска, обяд и вечеря задължително персонала те кара да си измиеш ръцете, след това те дезинфекцира и ти измерва температурата и ако тя не е нормална няма да бъдеш допуснат до съответното помещение".

Снимка: Пламен Христов

На круизния кораб има улица с магазини, ресторанти и кафенета. 

ова, което беше хубаво на този кораб е, че на един огромен екран, на басейна, на шезлонга успяхме да гледаме и мачовете от европейското първенство по футбол, докато бяхме на кораба. На самия кораб имаше голямо футболно игрище, което за съжаление беше затворено заради пандемията, огромна водна пързалка с аквапарк, доста заведения за деца, за възрастни, фризьорски салони, обучение по танци", допълни в предаването "Хоризонт за вас" Пламен Христов.

Снимка: Пламен Христов

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна