Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изнесени консулски дни в Единбург на посолството ни в Обединеното кралство

Посолство на България в Лондон
Снимка: архив

Българското посолство в Обединеното кралство днес и утре провежда изнесени консулски дни в Единбург. Посланик Марин Райков ще проведе в рамките на тези дни среща с български граждани в Шотландия за запознаване с тяхното положение и проблеми.

От посолството съобщиха, че има изготвен списък от Консулска служба с български граждани, на които ще бъдат предоставени съответните консулски услуги по определени часове и дати.

Голям проблем за българските граждани в условията на пандемията е, че при изтичане на срока на документите им за самоличност те нямат възможност да пътуват до България заради ограниченията, за да извършат подновяването им.

В изготвения списък предимство получават хуманитарни случаи и семействата с деца.

Поради обстоятелството, че броят на желаещите да получат консулски услуги е изключително голям, посолството изразява намерение при обективна възможност да организира повече такива изнесени консулски дни по-късно през годината.

Посланик Марин Райков днес ще поведе среща с представители на българската общност за запознаване с техните проблеми и тяхното положение, както и отделна среща с представители на местните власти и бизнес среди в Шотландия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна