Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аржентина надигра Парагвай на Копа Америка

Аржентина - Парагвай
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на Аржентина надиграха състава на Парагвай с 1:0 в третия си мач от първа група на футболния турнир Копа Америка, континенталния шампионат на Южна Америка, който продължава в Бразилия. Успехът позволи на аржентинците да се изкачат отново начело в класирането със 7 точки, благодарение на равенството между Чили и Уругвай.

Срещата на стадион “Мане Гаринча” в столицата Бразилия, бе решена още в началните минути, когато аржентинците подложиха своя съперник на натиск и в 10-ата минута Алехандро Гомес се възползва от подаване на Анхел ди Мария, за да отбележи в чилийската врата.

Съставът на Аржентина бе по-активният през първата част, но пропуски пред вратата на Парагвай направиха Лионел Меси и Серхио Агуеро. През второто полувреме парагвайците взеха инициативата в опитите си да изравнят резултата, но до сериозни възможности за гол така и не успяха да стигнат, заради солидната игра на аржентинците в защита.

В друга среща от първа група, Чили и Уругвай приключиха наравно 1:1, като автогол на звездата на чилийците Артуро Видал им попречи да стигнат до успеха. Мачът бе изигран на стадион "Арена Пантанал" в Куяба. Чили поведе в 26-ата минута чрез Едуардо Варгас, който напредна по крило и стреля от малък ъгъл, за да вкара топката в мрежата на уругвайците.

През второто полувреме уругвайците тръгнаха смело напред, за да търсят изравняване на резултата, като търсене с дълги подавания централния си нападател Единсон Кавани. В 68-ата минута, при поредното центриране след ъгло удар, Видал засече топката в собствената си врата - 1:1. Уругвай спечели първата си точка в групата, а Чили е на втората позиция с 5 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени