Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таня Манолова оглавява РИОСВ - Бургас

| обновено на 23.06.21 в 14:22
Снимка: БГНЕС

Експертът, подписал разрешението за противоречивата подпорна стена в защитената местност „Алепу“, ще оглави поне временно регионалната екоинспекция в Бургас. Таня Манолова заменя на поста Детелина Иванова, която беше освободена със заповед на министъра на околната среда и водите Асен Личев.

Таня Манолова е дългогодишен заместник-директор на регионалната екоинспекция в Бургас. От 2014 година за кратко беше назначена за директор след отстраняването от поста на Антони Иванов.

За Таня Манолова се знае, че тя е експертът, подписала разрешенията за строителството на скандалната подпорна стена и в хотелския комплекс в защитената местност „Алепу“.

По случая се води разследване защо тези разрешения са издадени без да бъде извършена оценка за въздействието върху околната среда на проекта.

Сега Таня Манолова ще заеме ръководен пост в екоинспекцията до провеждането на конкурс.

Вчера стана ясно, че досегашният директор на институцията Детелина Иванова е уволнена, защото е отменила заповед, забраняваща строителството в местността „Каваците“, в която попадат къмпингите „Веселие“ и „Смокиня“.

Очаква се по-късно днес Детелина Иванова да направи изявление пред медиите. 

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!