Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 17 и 18 юли Rebel Rebel събира почитателите на алтернативната музика

На 17 и 18 юли осем любими банди от актуалната алтернативна музикална вълна ще запалят заедно фитила на Rebel Rebel в “Маймунарника”. 

Само седмица след представянето им във френски радиостанции - ALI, Me And My Devil, No More Many More, NiB: Now in Bulgaria, Stop the Schizo, Jin Monic, Lek City Case и американците TROPE излизат на една сцена за два концерта в София за Rebel Rebel.

Това е музикално събитие с осем концерта в два поредни дни в Маймунарника, което няма претенции да се нарича „фестивал“. Събитието носи в генезиса си особеното революционно състояние на чистия дух – с бунт в мислите и музиката, простор в съзнанието и откровено приятелство на свободните артисти, обединени около Projector Plus.

“В момента наистина се намирам в дебрите на независимата музика, която за мен самата е основната музика. Аз така я чувствам. В момента тази зона ми е комфортна и същевременно адски предизвикателна, защото не се задоволявам да правя това, което съм правила толкова време, но да го правя за нещо, което обичам, а се опитвам да надградя този елемент”, казва Деница Славова

“Това, което ми се искаше да правя в един момент е да работя за тези, които не са достигнали до този мейнстрийм и до тази публика, до която заслужават да достигнат”, казва тя.

В момента групите в рустъра на Projector Plus са осем, като едната е американската банда TROPE, които идват от Калифорния.  

Чуйте целия разговор на Петя Калнакова и Мартен Роберто с Деница Славова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна