Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Забърдо: Подпалената кола на дъщеря ми е отмъщение към мен

| обновено на 25.06.21 в 12:15

Изгорелият  тази нощ на бул. "Дунав" в Пловдив "Мерцедес" е на Росица Черпокова, дъщеря на кмета на Забърдо Валентин Черпоков. Колата, пламнала към 2.10 часа след полунощ, е изгоряла напълно. 

Пред радио Пловдив кметът на Забърдо бе категоричен, че се касае за умишлен палеж, който е отмъщение към него от определени политически противници. 

Враждата срещу него не е спряла от  последните местни избори насам, каза Черпоков. 

"Вече две години бял ден не сме видeли, постоянен тормоз, вече и върху семейството. Той нараства защото ме избраха за посланик за туризма на България по света.  Правим много неща и проекти за Забърдо, работим много и след всеки успех следва реакция" - твърди кметът. 

"Три пъти ме награждават  и три пъти след това веднага започват - пускат някакви жалби до НАП, до където им дойде на акъла! За 42 години имам 40 проверки!" - възмущава се Валентин Черпоков". 

Той изрази надежда, че полицията ще разкрие и залови извършителите на подпалената кола. 

"Разчитам на полицията. Като гледам с какъв замах работи Бойко Рашков, разчитам че ще ги хване!" - заяви кметът на Забърдо. 

От полицията и пожарната засега не дават отговор дали се касае за умишлен палеж, "причините са в процес на изясняване" - коментираха лаконично от тези институции. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна