Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът се надява Планът за възстановяване да бъде предложен за обществено обсъждане през юли

| обновено на 25.06.21 в 19:21
Президентът Радев пристига за срещата на върха на ЕС в Брюксел, 25 юни 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Румен Радев изрази надежда, че Планът за възстановяване и устойчивост на България ще бъде предложен за обществено обсъждане през юли и внесен в следващия парламент.

В Брюксел, където е за срещата на върха на ЕС, държавният глава коментира:

"Предишното правителство, знаете, не внесе своя план. Явно то си имаше причини. Първата причина е, че планът явно не беше готов. Той беше в насипно състояние. Втората причина е, че всички сигнали, които идваха от Европейския съюз, бяха в посока, че той трябва да бъде основно преработен в някои раздели. Затова и огромните усилия, които полага служебното правителство, са този план да бъде в съзвучие с всички европейски изисквания".

В План за възстановяване, по който в момента се работи, за първи път е включена спешна медицинска помощ по въздуха с 6 хеликоптера, каза президентът.

„Едва сега в този план, който се работи, бе въведен проектът за спешна медицинска помощ по въздуха не с един и два, а с шест хеликоптера, така че да има смисъл, да може да се покрие този златен първи час не само при катастрофи, при инсулти, при инфаркти, които са всъщност основната причина за високата смъртност в България“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна