Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще подкрепи забраната на фермите за норки в ЕС

Снимка: ЕPA/БГНЕС

България ще подкрепи забраната за отглеждане на норки за производство на кожи в Европейския съюз. Това съобщи служебният министър на земеделието Христо Бозуков по време на посещението си на фестивала на лавандулата в Чирпан тази вечер. 

През следващата седмица предстоят преговори за финализиране на триалога по общата селскостопанска политика в Европейския съюз. Очаква се отново темата за забрана на фермите за норки да бъде повдигната, като България може да подкрепи поддръжниците на идеята, съобщи Христо Бозуков.

Служебният министър на земеделието каза още, че при проверката на фермата за норки край  старозагорското село Маджерито, собственост на бизнесмена Иван Ангелов са констатирани доста нарушения, предимно финансови. Предстои да се направи проверка и дали аса изпълнени предписанията.

Министър Бозуков участва в откриването на фестивала на лавандулата в Чирпан, в събота програмата на фестивала продължава в село Средно градище, където се очаква и служебният министър-председател Стефан Янев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна