Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В плевенското село Ясен изборите за кмет протичат спокойно

| обновено на 27.06.21 в 18:40
Снимка: Ани Петрова

Спокойно преминава изборният ден в плевенското село Ясен. Гласуването, което е само машинно в три секции с пет машини, не затрудни хората. Кореспонденция на Латинка Светозарова:

Малко над 2000 са с право на глас в село Ясен. Към 17.30 бяха гласували 517. Председателят на общинската избирателна комисия Ярослав Димитров: "Преминава в спокойна обстановка. Прави впечатление по-ниската избирателна активност, може би обусловена от по-високите температури. Очакваме някакво активизиране и вдигане на избирателната активност непосредствено в края на изборния ден, когато и става по-хладно. Нямаме информация за проблеми с машините".

За първи път в това село се гласува само машинно:

Николай Пешев, председател на 232-ра секция, заяви за БНР:

„Работим с две машини, тъй като секцията ни е голяма. С огромно възхищение да съобщя, че в нашата 232-ра секция имахме избирател господин, който е столетник. Идват и съвсем безстрашно упражняват своя вот“.

Невянка Русинова, председател на 233-та секция, село Ясен, също заяви, че изборният ден протича нормално.

„Активността засега е слаба. Нямаме никакви проблеми с машинното гласуване, дори и възрастните. Помагаме, отстрани стои човек, който просто ги напътства какво да прочетат, какво им изписва машината. Но повечето се справят за под минута.

Николай Пешев, председател на 232-ра секция, каза, че в нея се работи с две машини, тъй като секцията е голяма.

Над 2000 са избирателите с право на глас в село Ясен.

Ярослав Димитров, председател на Общинската избирателна комисия, каза по-рано днес:

„Изборният ден на 27 юни започна нормално и съгласно изискванията на Изборния кодекс в 7 часа. Секционните избирателни комисии започнаха нормално и в пълен състав своята работа. Машините, с които ще се осъществява само и единствено гласуването в днешния ден функционират нормално. Да се надяваме на висока избирателна активност“.

Красимир Иванов, директор на дирекция „Административно обслужване“ в община Плевен, каза, че са осигурени и необходимите предпазни средства.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна