Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слаб интерес към ваксинацията на ученици в РЗИ - Пловдив

Снимка: Кремена Данева

Слаб е интересът на родители и ученици към ваксинацията, която от днес започна в Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Кампанията в града за имунизацията на деца над 12 години започна в четири училища, като според предварително подготвените списъци заявилите желание да им бъде поставена ваксина са около 140. 

Децата, дошли в здравната инспекция, казват, че не се притесняват и че всички останали в семействата им вече са имунизирани: 

"Няма защо да не се ваксинирам, като няма да боледувам след това. Ние не можем да седим постоянно вкъщи заключени, ваксинацията ни дава повече възможности за излизане навън, за общуване, по-лесното пътуване със семейството". 

Д-р Добринка Вълова, която преглеждаше децата преди ваксинацията и приемаше документите им, ги съветваше след поставянето на първата доза да почиват повече и да пият много течности, ако спортуват, днес да пропуснат

Повечето от родителите са на мнение, че информационната кампания трябва да е по-добре организирана

"Това е личен избор и разбира се всеки решава. Може би трябва по-добра информираност относно ваксината, тъй като повечето хора се притесняват. Смятам, че хората, които не искат да се ваксинират, трябва да спрат да протестират, че сме затворени, защото реално те не помагат с нищо".

Ваксинационният кабинет в РЗИ - Пловдив ще приема желаещите ученици и в следващите два дни

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени