Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верстапен изпревари Хамилтън в последната тренировка

Макс Верстапен беше най-бърз преди квалификацията.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Макс Верстапен подаде своята заявка за победа в днешната квалификацията преди утрешната Гран При на Австрия, след като даде най-доброто време в последната свободна тренировка на „Ред Бул Ринг“.

С време от 1:04.591 лидерът в световния шампионат бе с над половин секунда по-бърз от дуото на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън, които бяха съответно с 0.538 и 0.686 по-бавни от пилота на Ред Бул. Резултатът на Хамилтън обаче бе от неговата втора по скорост обиколка в рамките на сесията, тъй като най-добрата му бе изтрита заради напускане на границите на трасето в последния завой. Изтритото постижение на британеца бе с 0.403 по-слабо от рекордното на Верстапен.

Четвърти в подреждането в края на последния час за подготовка остана Пиер Гасли от Алфа Таури, който бе с 0.003 по-бавен от Хамилтън. На изненадваща пета позиция се класира представителят на Алфа Ромео Антонио Джовинаци, който бе с 0.754 по-бавен от Верстапен. На само две хилядни зад италианеца остана първият пилот на Ферари Карлос Сайнц, а зад испанеца се подреди вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес, който бе с 0.805 по-бавен от своя съотборник.

Единственият по-сериозен инцидент в хода на последната свободна тренировка от втория пореден състезателен уикенд на „Ред Бул Ринг“ бе дело на Юки Цунода, който загуби контрол над своя болид Алфа Таури в предпоследния завой и за малко не се удари в стената до трасето. Освен японеца и Никита Мазепин също имаше една екскурзия в зоната за сигурност на четвърти завой като подобно на Цунода, руснакът успя да опази своя Хаас от големи щети.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна