Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Казакова и Мина Милева - в „Особен поглед“ на Кан

74-тото издание на фестивала е от 6 до 17 юли, филма на българките „Жените наистина плачат“ прожектират на 14-и, от 14:00 часа

Весела Казакова и Мина Милева
Снимка: Личен архив

Въпреки пандемията организаторите на кинофестивала в Кан дълго се подготвяха и на 6 юли 74-тото издание ще бъде открито.

Форумът специално следи независимото кино, а в този сегмент от България в секция „Особен поглед“ участие взема тандемът Весела Казакова и Мина Милева с новия си филм „Жените наистина плачат“ (Women Do Cry), в който играят актрисите Мария Бакалова (с номинация за „Оскар“ за ролята си в „Борат 2“), Ралица Стоянова,  сестрите Казакови - Весела, Биляна и Катя, както и Йосиф Сърчаджиев

Наградите, а и противоречивото възприемане на предишните им съвместни филми всъщност ги е накарало да се проявят като по-силни, отколкото са предполагали, че могат да бъдат, казаха Весела Казакова и Мина Милева пред Радио София.


Снимка: instagram/festivaldecannes

„Хубаво е, че не спряхме. Тази невероятна възможност с новия филм приемаме за ново начало. Вярваме, че разгръщането ни като артисти ще види нови хоризонти“, сподели Весела Казакова.

А Мина Милева подчерта, че в киноизкуството е важно международното сътрудничество, „да имаме външния поглед, прочит и оценка“.

„Жените наистина плачат“ е българо-френска продукция. Композиторът е от Англия.

На фестивала в Кан филмът ще бъде представен на 14 юли.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова с Весела Казакова и Мина Милева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна