Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На британците им писна от лошо обслужване „заради Covid“

Четири месеца трябвало на енергийната компания, за да смени уред, отчиташ грешно потребление от на газ от 45 000 паунда на час.
Снимка: Би Би Си

За последните 6 месеца във Великобритания е отчетен най-високият брой оплакванията за лошо обслужване от 2009 година насам, показва ново проучване, цитирано от Би Би Си. Клиентите обвиняват фирмите, че използват пандемията като извинение за забавянето на доставки или услуги.

Проучването на Института за обществени услуги показва, че първоначално хората са били толерантни и са проявявали разбиране, но сега смятат, че са били преминати всякакви граници.

Броят на оплакванията за лошо обслужване през последните 6 месеца е най-високият от 2009 година насам.

Секторите с най-много оплакванията са транспортът, местни обществени услуги, като прием при личен лекар, услугите на общините и полицията и телекомуникациите.

Изпълнителният директор на института Джо Косън заяви за Би Би Си, че организациите не трябва повече да се крият зад фразата „заради Covid“. Тя изтъква, че много клиенти са готови да платят повече, но да бъдат обслужени по-добре, отколкото да бъдат лъгани.

Цитиран е куриозен случай с гражданин, на който е бил инсталиран нов уред за отчитане на консумацията на газ, според който той потребява на час газ за 45 000 паунда. Минали четири месеца, докато бъде решен проблема с енергийната компания.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна