Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сибила Ташева написа на немски "111 причини да обичаш България"

Сибила Ташева
Снимка: личен архив

Авторът на книгата "111 причини да обичаш България" - Сибила Ташева е прекарала част от живота си в Мюнхен, Германия. Книгата е издадена само на немски. Тя е доктор по право, има туроператорска фирма.

"Книгата е много положителен поглед към страната ни. Това са малки разкази - 111 на брой, които описват защо си заслужава да харесваш и обичаш България. Положителен поглед върху нещата, които ни се случват, върху ежедневието, манталитета, храната, архитектурата, историята, природата на България", каза за БНР Сибила Ташева.

Сибила Ташева        Снимка: личен архив

По думите й една от причините да напише книгата е, че в територията на бившата Западна Германия, България не е достатъчно позната:

"В Западна Германия, където аз бях - в Мюнхен, в Бавария специално, България е много непозната и хората нямат представа колко е хубава страната ни. Ако за България се знае нещо, то не е много положително. Знае се, че България е една от най-бедните страни в Европа".

Сибила Ташева         Снимка: личен архив

Книгата е излязла в началото на юни.

"Виждам, че книгата се харесва за момента от хората, които са я прочели, говоря за хора, които не познавам, не са свързани с мен, доста положителни коментари дават".

Сибила Ташева              Снимка: личен архив

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна