Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награда за семеен лекар от Бургас, поставил най-голям брой Covid ваксини - над 3300

Снимка: Ройтерс

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награди с почетна значка семейният лекар д-р Пламен Панайотов, пректикуващ в Бургас, поставил най-голям брой ваксини срещу Covid-19 - над 3300, в сравнение с колегите си от страната. 
„Наградата Ви е персонална, но чрез нея искам да благодаря и на всички Ваши колеги - семейните лекари, които полагат всички усилия във ваксинационната кампания“, обърна се министърът към д-р Пламен Панайотов .
Благодаря за тази награда. Много приятно съм изненадан. Не съм правил никога статистика колко ваксини съм поставил, защото няма значение кой е с най-голямото число, има значение единствено всички да работим заедно, за да може пациентите ни да получават достоверна информация и да вярват на нас, лекарите, за ползите от ваксинацията. Убеден съм, че всички медици трябва да сме пример и да не позволим антиваксърски течения да доведат хората до много грешни решения“, каза д-р Пламен Панайотов, цитиран от пресслужбата на МЗ.

Заради натоварения работен график на министъра и на д-р Пламен Панайотов разговорът се проведе онлайн.

Здравният министър награди и РЗИ – Пловдив с грамота за съвестно изпълнение на служебните задължения. Конкретният повод е бързата реакция на здравните инспектори, които са прекъснали заседание на общинския съвет в града заради нарушение на противоепидемичните мерки и са наложили съответните глоби.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна