Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Кожухарова: Джери Опенхаймер действително е професионален биограф

Снимка: m.helikon.bg

Джери Опенхаймер е автор на книгата "Ана Уинтор. Живот на първия ред". Американският биограф Джери Опенхаймер не спестява пикантните подробности за жената, която се бунтува срещу консервативните английски порядки, вихри се на клубната сцена през 70-те в дивия и пъстър Лондон, впуска се в множество авантюри с по-възрастни мъже и се превръща в живо доказателство на максимата "Целта оправдава средствата".

Това определено не е стандартна биография. В нея няма нищо сухо, даже бих казала, че в някаква степен не е обективна.

"Джери Опенхаймер действително е професионален биограф, който се е специализирал в писане на доста провокативни и даже скандални личности. Той е интервюирал изключително впечатляващ брой хора - повече от 200 души, на три континента, както той самия споделя. Това е огромен труда доста невъобразим даже и книгата изобилства от какви ли не свидетелства с хора, с които тя е работила, с които е имала връзка, даже с нейни изключително близки приятели, с които впоследствие е развалила отношенията си", каза за БНР редакторът на книгата Габриела Кожухарова.

Ана Уинтор е дъщеря на знаменития британски журналист, който ѝ дава този първи тласък със собствените си връзки.

"От там нататък тя показва изключителна работна етика. Тя е безкомпромисна, посветена изцяло на модата. Нейната отдаденост към този бранш, към този бизнес е наистина несравнима. Талант за писане може би няма, но има невероятна визия невероятна работна етика", допълни в предаването "Графити по въздуха" Кожухарова.

Анна Уинтор (на английски: Anna Wintour) е главен редактор на американското списание „Вог“, която позиция заема от 1988 година. Със своята късо подстригана коса и слънчевите си очила, Уинтор се е превърнала в институция в света на модата.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна