Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин Бодаков: Необходимо е да се върнем към основите на парламентаризма

Снимка: Булфото

„Необходимо е да се върнем към основите на парламентаризма“, каза в за БНР Марин Бодаков.

По думите му има "тежка криза на представителството".

"В последните дни аз се чувствам като наблюдател на много тежка политическа шарлатания, едно хомеопатично лечение - същото да бъде лекувано със същото, макар и в един по-разреден разтвор и не мисля, че това е решението“.

Според него симптомите на обществената болест са се усилили два пъти.

„Аз се чувствам изключително неудобно. Осъзнавайки всичко това, предполагам, че не само аз изпитвам вина за случилото се, защото безспорна е отговорността на нас, учителите“, допълни в предаването "Графити по въздуха" Марин Бодаков.

По думите му съществува "социална параноя".

„За нас е много лесно да си обясним всеки един нелогичен според собствените ни представи ирационален акт чрез кукловоди. Аз самият съм склонен да изобретявам за едно или друго въображаеми сценарии и след седмица-две, когато действителността ме е опровергала, фактите са ме опровергали, да се смея на собствените си параноични импулси, но ми се струва, че обществото ни нито се смее, нито плаче. То не осъзнава тези тежки параноични импулси, които притежава и се усилват още повече по време на криза, по време на избори, тези параноични сценарии, въображаеми сценарии снемат отговорността от нас“.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна