Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Реновират концертната зала „Добрич“

Община Добрич подписа договор за ремонта на концертната зала „Добрич“. Средствата са осигурени от Оперативната програма „Региони в растеж“, а проектът е на стойност от над 2 300 000 лв. 

Проектът е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на община Добрич. 

Срокът за изпъленние на проекта е 24 месеца. Той включва обновяване на зала „Добрич“ – зрителна зала и съответните прилежащи фоайета, гримьорни, репетиционни, работни и обслужващи помещения. 

При изпълнението на проекта ще се осъществят строително-ремонтни работи, дейности за обновяване на залата, внедряване на мерки за енергийна ефективност и подобряване на достъпа за хора с увреждания. Ще бъде закупено оборудване и обзавеждане, както и озвучителна техника за провеждане на културни събития. 

Зала „Добрич“ е построена през 70-те години на миналия век и има богата история. След реализацията на проекта нейният културен календар ще се обогати с нови прояви, в т.ч. от областта на танцовото изкуство. Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.