Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 жертви в 4 тежки катастрофи

| обновено на 26.07.21 в 15:14
Снимка: архив / Снимка: БГНЕС

При четири тежки катастрофи за последните 24 часа загинаха общо седем души, сред които две деца.

Двама възрастни и едно дете са жертвите на катастрофа в Пловдивско. Инцидентът е станал в неделя около 22.00 ч. на пътя между Пясъчево и Гълъбово.

Петгодишно дете загина, след като беше блъснато от автомобил в пловдивското село Ръжево Конаре. Кметът на селото Димитър Гинов каза пред Радио Пловдив, че детето е било оставено без надзор. То е изскочило зад спрял автобус и тогава е било ударено от автомобила, управляван от 69-годишна медицинска сестра, която е оказала първа помощ на детето. 

Тежка катастрофа стана между шуменските села Градище и Черенча. Двама души са загинали, а други двама са ранени. Пътят е затворен. По първоначална информация челно са се ударили ТИР и лек автомобил, а след това в тях се е блъснала трета кола.

При друг инцидент е загинал 37-годишен мъж от Мадан. Автомобилът му се е преобърнал в канавката на пътя между селата Давидково и Лъки. В колата е имало още двама души, единият от които също е ранен, но без опасост за живота. Водачът и пътниците не са използвали предпазни колани, предаде кореспондентът на БНР в Смолян Радостина Чернокова. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени