Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разяснителна кампания за ползите от Covid ваксинирането в Ямболска област

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Ямболска област започва разяснителна кампания сред малцинствените групи за ползите от ваксинирането срещу коронавируса. На Медицински съвет е обсъдено и разкриването на легла в болниците  при евентуална нова вълна на Covid-19.

В петте общини на областта медиаторите ще обясняват ползите от ваксинацията, тъй като интересът към имунизацията в малцинствените общности е изключително нисък, подчерта Донка Желева от РЗИ - Ямбол.

„Хората не вярват, че вируса продължава го има, тъй като в момента и болните са много малко и сезонът е такъв, че времето е топло“.

Почти нулев е интересът и сред жителите на община Тунджа, където преобладаващото население е над 60 години и с множество хронични заболявания призна кметът Георги Георгиев.

„Аз няколко пъти си позволявам да призова нашите граждани да се ваксинират. Спрях да го правя, защото виждам коментарите, които за съжаление са негативни в тази посока, а ние сме готови да съдействаме на всички, които желаят, включително и с посещения в домовете“.

На днешното заседание на медицинския съвет се взе решение първоначално в областната болница да бъдат разкрити 32 легла, като при необходимост броят им постепенно ще се увеличава. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!