Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски унизен във Враца, Боби Цонев изпуска дузпа

Привържениците на Ботев (Враца) имаха куп поводи за радост при победата срещу Левски
Снимка: sportal.bg

Отборът на Ботев (Враца) победи с 2:0 на състава на Левски в среща от втория кръг на първа футболна лига. Попаденията за тима на Даниел Моралес бяха дело на Дориан Бабунски в 5-ата и в 58-ата минути. В срещата бяха отсъдени и две дузпи, като Борислав Цонев не успя да вкара за Левски, докато централният нападател на врачани реализира от бялата точка.

На всичко отгоре "сините" бяха тотално надиграни от своя съперник, а Боби Цонев се контузи и бе заменен принудително.

Първото полувреме бе изпълнено с доста емоции. Домакините поведоха в резултата още с първата си атака. Валери Христов центрира в наказателното поле, a Бабунски бе изпуснат от Найденов и с глава насочи неспасяемо за 1:0.

"Сините" натиснаха в опит да изравнят бързо. Билал Бари успя да засече с глава центриране на Цонев и да вкара, но голът правилно бе отменен заради засада. 

Малко преди края на първото полувреме Мартин Николов удари с лакът в главата Здравко Димитров, а след намесата на ВАР съдията Тренчев отсъди дузпа. Зад топката застана Борислав Цонев, но ударът му бе слаб, а Красимир Костов уцели ъгъла и изби в корнер. Малко по-късно домакините също имаха претенции за дузпа, но ВАР не се намеси и такава не бе отсъдена.

Втората част започна лошо за треньора на Левски Живко Миланов. Боби Цонев се контузи и бе заменен принудително от Адриан Краев.
В 57-ата минута Николов проби и центрира в наказателното поле на Левски, където Георги Александров закачи Бабунски, а съдията Тренчев посочи бялата точка. Дориан Бабунски застана зад топката и не остави шансове на Николай Михайлов - 2:0.

След втория гол на врачани "сините" видимо се предадоха и не успяха да сътворят нищо интересно пред вратата на Костов. 
Ботев (Враца) вече има четири точки в актива си, докато Левски е с 0, след като в първия кръг загуби от Славия с 1:2.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!