Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И в двете крила ще има щети заради объркване на избирателите, прогнозира журналистът

Генка Шикерова: Крилото на Доган е неструктурирано и хаотично

Според нея Доган е скъсал връзката с реалността

| Интервю
Генка Шикерова
Снимка: Ани Петрова

"Още Доган, лансирайки Пеевски за съпредседател на ДПС, той заложи модела, по който Пеевски съответно ще работи. Чакъров – който ще си разработва традиционните за ДПС райони, и Пеевски, който ще разширява, т.е. разбирайте ще си действа по начина, по който действа "момчето", за да може да докарва още гласове".

Това коментира пред БНР Генка Шикерова, журналист от "Свободна Европа".

Не знам ДПС-Пеевски колко избиратели могат да си купят, защото не знам колко пари имат и колко струва това, коментира тя и добави: "Те не свършиха ли тези пари? Очевидно не са свършили. На фона на ниска избирателна активност този вот очевидно има своята тежест".

"Доган е скъсал връзката с реалността много отдавна и живее в неговия си свят с хората, които му донасят съответната информация, която очевидно е много различна", изказа мнението си журналистът. Според нея крилото на Доган е много неструктурирано и хаотично.

В предаването "Преди всички" Шикерова отбеляза, че преди време е задавала въпрос до ДПС дали Делян Пеевски е член на Движението, но отговор не е получила.

"Очевидно всички, които са в целия този компот, има с какво да бъдат държани и манипулирани. Дали е законно или не, е друга тема, но е факт, че то може да бъде дъвка и тази дъвка се използва", коментира тя относно информациите срещу опонентите на Пеевски.

Според нея е трудно да се прогнозира за коя от фракциите ще гласуват българите в Турция. "Трикове" може да наклонят везната в едната или другата посока. Много е важно и с какво отношение са съответните местни лидери на общности, подчерта Генка Шикерова и обясни:

"В Турция има лидери на общности, които подкрепят едната или другата формация. Това е много важно".

При всички положения обаче журналистът прогнозира на тези избори сериозни загуби и за двете страни. По думите ѝ хората трудно ще се ориентират при гласуването.

Цялото интервю на Силвия Великова с Генка Шикерова в предаването "Преди всички" чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна