Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Трифонов: От "Демократична България" искат постове в правителството

| обновено на 01.08.21 в 20:43
Стопкадър от интервюто

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов публикува в социалните мрежи видео, в което обяснява,че от Демократична България искат постове в новото правителство.

В отговор на въпрос на своя заместник Тошко Йорданов, Трифонов заяви:

"Аз знам, какво искат. Те искат постове, въпреки че твърдят, че не искат! Мисля, че Христо Иванов си слага и той по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е отредил и определил суверенът. Отредил му е да бъде четвърта политическа сила. Не му е определил да бъде първа и да решава кой какъв ще бъде! Ако иска - да подкрепя, ако иска - да не подкрепя! Има ясни правила в момента! Първата политическа сила прави правителство на малцинството и г-н Христо Иванов има възможността или да го подкрепи с неговите колеги, или да не го подкрепи. И след това ще се случи това, което ще се случи".

Трифонов отрече да е предлагал Петър Илиев за премиер:

"Кога го извадиха Петър Илиев, кога го направиха министър-председател, кога аз го оттеглих?! Въобще това не е вярно. Просто не е вярно! Има ли доказателства, че аз съм предложил Петър Илиев за министър-председател? Някой някъде казал ли е? Има ли заявка такава, някакъв законов ход, който представя Петър Илиев като министър-председател? Не! Има слухове!".

Слави Трифонов: Кандидатурата на Пламен Николов за премиер беше избрана преди две седмици

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна