Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решено: ГЕРБ гласува против проектокабинета на ИТН

Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши парламентарната група ГЕРБ-СДС да бъде в пленарната зала и да гласува „против“ проектокабинета на „Има такъв народ“.

Още вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви това, след като по-рано заяви, че ще „намалят кворума, за да може кабинет на ИТН да бъде одобрен“.

Борисов: Слави Трифонов трябваше да е кандидат за премиер

На брифинг днес в централата на партията Борисов определи политическата ситуация като „пълен хаос“:

„Партия ГЕРБ и СДС трябва да са максимално отдалечени от тези отровни партии на омразата. Така че ние като Изпълнителна комисия възлагаме, това е решението, на нашите депутати да влязат в залата, да си гласуват против правителството, защото всяка друга наша формула на добронамереност или на отговорности би означавала да ни привързват с някои кукловоди, сценаристи или каквото и да било там друго“.

Борисов заяви, че депутатите от ГЕРБ-СДС няма да подкрепят и актуализацията на бюджета, направена от служебното правителство с мотива:

„Не може един, според съдружниците му мошеник, да внася актуализация на бюджет, в която никой не носи отговорност. Аз искам, не с 50, не със 100, искам с 300 лв. да вдигнем пенсиите. Не, три пъти преподавателските и учителските заплати, пет пъти искам да се вдигнат. Това отговорно поведение ли е на тези политически сили? Те седнали ли са със своя финансов министър да видят всъщност, че приходите са взетите пари от магистрала „Хемус“ и това, че данъците се платиха на 30 юни, не на 30-ти март“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна