Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пламен Абровски е предложен за министър на земеделието

Снимка: pp-itn.bg

За министър на земеделието, храните и горите в проектокабинета на Пламен Николов е предложен Пламен Абровски. Той е магистър по Право в Югозападен университет "Неофит Рилски". 

Според биографичната справка на сайта на "Има такъв народ" има 17 години юридически опит с експертиза в земеделското право, европейски процедури и политики. 

Бил е главен секретар на Националния съюз на земеделските кооперации в България, дипломат в Постоянното представителство на Р България към Европейския съюз (директни плащания, ПРСР, държавни помощи и горски сектор), началник отдел "Законодателство на Европейския съюз", юрисконсулт в Българска агенция по безопасност на храните, главен сътрудник по "Управление на Европейски програми и проекти" в отдел "Оценка на проекти и договаряне", Главна дирекция "Оперативна програма околна среда". 

За петте години работа в Постоянното представителство на Р България към Европейския съюз в Брюксел получава много добро обучение и квалификация по отношение на Европейското законодателство в сектор "Земеделие". Участието му в Съвета на министрите по земеделие и рибарство на ЕС, както и в различните работни групи към Съвети и Комитети към ЕК развива компетенциите му по отношение на водене на преговори, комуникация с чуждестранни делегации и начините на вземане на решения. 

Познава много добре законодателството в сектор "Земеделие" и в сферата на здравеопазването на животните, фитосанитарния контрол и безопасността на храните Има добри познания в Административното, Трудовото, Търговското и Гражданското право.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.